21 Mart 2012 Çarşamba

Telefon Nasıl Dinlenir?

Eğer  Resmi  Kanalla  dinleme  işlemini  Soruyorsanız Bu  Ancak  Mahkeme  kararıyla  Yapılır.

Bu Konu  Türkiye'de   hala  tartışma  konusu  özel   hayatı  ilgilendiren  konular   mahkemeye delil  niteliği  taşırmı   Şuan  Türkiye'de  taşıyor.  Ancak  aile  içi  Telefon  dinlemesine  Mahkeme  İzin vermiyor.  Delil  Niteliğide taşımıyor.

Ancak  bu bilgininde  kağıt üzerinden  ibaret olduğunu  son  ergenekon sürecinde  gördük ki...  Amerikadaki  kızıyla  konuşan  askeri  subayın   konuşmaları  bir  TV  kanalında  ifşa edilmişti.   mahkemece  Delil  niteliği  taşımasada  bu  aile  içi  konuşmanın Kim tarafından  ne amaçla  dinlendiği  belirtilmedi.   Buda dinleme yapılırken  hukuki  prosedürlerin  açıkca çiğnendiğini gösterdi.

Dinleme Yapıldığını  nasıl  anlarız ?

Bazı  şehir efsaneleri vardır.  Çızırtı  çıkar  hat kesilir vs.   Bu tam manasıyla  doğru bir bilgi  değildir.   Çünkü eğer cep telefonuna  Program atılıyorsa  bu  belki   frekansı  bozabilir  ki şuan  çıkarılan  bu tarz  programlar  frekansı  bozmuyor.

Eğer ki  Dinleme  resmi kanalla  yapılıyorsa malesef bunu  anlamanız  mümkün değil... Dinlemeden  kaçabilirmisiniz ?

Biraz zor olmakla  beraber mümkün ?

Eğer   Ofisiniz varsa  ofinizin  bulunduğu  yerden  alınan  sinyalle  tespitiniz  mümkün...   Yani  Üzerinize  olmayan  bir hatla  bilinmeyen bir yerden konuşmayla  ancak   dinlemelerden  kaçabilirsiniz buda  tam  manasıyla  kesin değil.  Çünkü   üzerinizdeki  telefonun   verdiği  sinyale  en yakın  telefonlarda tespit edilebilir. :)

Biraz uğraşmanız  gerekiyor açıkcası...

Bunları  yasadışı  birşey yapın diye açıklamıyorum.  Aksine  telefon dinlemelerinin   Hukukun  özüne  aykırı olduğunu düşündüğümden  yazılıyorum.